Προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος

Το τελευταίο αντίο στον καθηγούμενο της ιεράς μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου ως εκπροσώπου του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σταγών κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης κ. Ιγνατίου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα από το καθολικό της ιεράς μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου η εξόδιος ακολουθία του σεβαστού Γέροντος και καθηγουμένου της ιεράς μονής, π. Ιγνατίου Πούτου.

Παρευρέθησαν οι καθηγούμενοι των ιερών μονών Παντοκράτορος και Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, καθηγούμενοι των ιερών μονών Μετεώρων αλλά και αντιπροσωπείες μοναστικών αδελφοτήτων από όλες τις μονές της μητροπόλεως Τρίκκης και αρκετές άλλων μητροπόλεων ενώ παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος κατά τη σύντομη ομιλία του μετέφερε τα συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αλλά και της Ιεράς Συνόδου προς τους αδελφούς της ιεράς μονής.

Για τον μακαριστό καθηγούμενο μίλησε με θερμά λόγια ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ επικήδειο λόγο απηύθυνε ο καθηγούμενος Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης. Ακολούθως ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ανέπτυξε εν συντομία το βιογραφικό του Γέροντος. Ο Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης μίλησε εκ μέρους των αδελφών των ιερών μονών Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορπόβου, όπου με μεστό λόγο εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος που όπως είπε από νεότητος αφιερώθηκε στον Θεό προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στον αμπελώνα του Κυρίου.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός του αειμνήστου καθηγουμένου όπισθεν του νέου ιερού ναού αγίου Βησσαρίωνος στον εξωτερικό περίβολο της μονής.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις