Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη Ναυκράτιδος

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου της Μητρόπολης Ναυκράτιδος στην συνοικία Camp Cesar Αλεξανδρείας τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης αρχιερατική θεία λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του εορτάζοντος αγίου και στο παράδειγμα της θυσιαστικής αγάπης του προς πάντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το παλαίφατο Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο για τις πολλαπλές προς την ελαχιστότητά του ευεργεσίες, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τους συλλειτουργήσαντες κληρικούς και τους ευσεβείς πιστούς οι οποίοι προσήλθαν να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον επίσκοπο. Ακολούθησε εόρτια σύναξη στους παρακειμένους χώρους της μητροπόλεως.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γεύμα και γλυκίσματα στους αφρικανούς σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος» εντός της πολυαιωνίου Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας με την συμμετοχή του Προϊσταμένου αυτής Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις