O πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Άννα Χαλανδρίου

Την κοίμηση της Αγίας Άννας, εόρτασαν στον ομώνυμο ναό του Χαλανδρίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Προεξάρχων του πανηγυρικού εσπερινού ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλης τον πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

O π. Βαρνάβας αναφέρθηκε στην πίστη των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας που εχει δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον, την απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό που καθιστά τον άνθρωπο ικανο να βλέπει ότι δεν υπάρχει κανένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στη ζωή του και όλα είναι υπερβάσιμα. Δεύτερο χαρακτηριστικό τους ήταν η αγάπη. Ήταν αγαπητοί στο Θεό γιατί κι Εκείνοι είχαν αγάπη στην καρδιά τους. Οι άγιοι θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα η απόλυτη ταπείνωση και εμπιστοσύνη με την οποία προσέγγισαν τον Θεό, αλλά και η αγάπη προς όλους, τους χαρίτωσε πραγματικά και αξιώθηκαν να γίνουν προπάτορες του Χριστού και γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου. Από αυτή την ανιδιοτελή και ειλικρινή αγάπη αλλά και την εμπιστοσύνη προς το θέλημα του Θεού ας διδαχθούμε για να γίνουμε μιμητές των αγίων προπατόρων.

Λίγο πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Ευρίπου χειροθέτησε με την άδεια Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου δυο νέους αναγνώστες.

Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου/OrthodoxiaInfoto.gr

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις