Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου υπό τη σκιά των πλημμυρικών καταστροφών

Τρίκκης: “Σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό υπάρχει ένας ιερέας που είναι μπροστάρης και σημαιοφόρος”

Με αισθήματα συγκίνησης και υπό τη σκιά των πλημμυρικών καταστροφών που βιώνει η πόλη των Τρικάλων υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής τεμάχιο Τιμίου Ξύλου το οποίο και φυλάσσεται στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου. 

Το ιερό θησαύρισμα εκόμισε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Τρίκκης αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας και το υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, οι κληρικοί και ο ευσεβής λαός της πόλης. 

Ακολούθησε δέηση από τον μητροπολίτη Τρίκκης έμπροσθεν του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών. 

Ο μητροπολίτης Τρίκκης, παίρνοντας αφορμή από την αυτοθυσία που επέδειξαν οι κληρικοί όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμενοι στο πλευρό του ποιμνίου τους, σημείωσε πως, «σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό υπάρχει ένας ιερέας που είναι μπροστάρης και σημαιοφόρος», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «σε πολλά σημεία οι κληρικοί μας μαζί με τα συνεργεία μαγειρεύουν για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας».

Όπως τόνισε μάλιστα σε πολλές περιοχές της μητροπολιτικής του περιφέρειας αρκετοί ιερείς έχουν να κοιμηθούν τρεις ημέρες, όπως και ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε, «η δοκιμασία αυτή να περάσει πολύ γρήγορα και ο λαός μας να επανέλθει και πάλι στα σπίτια του και στην καθημερινότητά του».

Να σημειωθεί, ότι η έλευση του Τιμίου Ξύλου πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, όπου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα παραμείνει στο ναό για κάποιες ημέρες προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών. 

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις