Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και το υποδέχθηκαν κλήρος και λαός

Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης υποδέχθηκε ο καθεδρικός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

Με συγκίνηση και ευλάβεια η Πρωτεύουσα και συγκεκριμένα ο ιερός καθεδρικός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής για πρώτη φορά λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης προερχόμενο εκ της ιεράς μητροπόλεως Κίτρους.

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και το υποδέχθηκαν στην συμβολή των οδών (Λ. Ειρήνης και Α. Παπανδρέου) κλήρος και λαός με επικεφαλής τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Υπό τους ήχους τριών φιλαρμονικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, το ιερό λείψανο κατευθύνθηκε στα προπύλαια του ναού, όπου τελέστηκε δέηση παρουσία των Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλοθέου και Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιου και συγχοροστατούντων των δύο θεοφιλεστάτων, καθώς και με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης. Αμέσως μετά ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου με θέμα, «Το οικογενειακό περιβάλλον της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης – Διαχρονικό χριστιανικό πρότυπο οικογένειας».

Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Μητροπολίτη Κίτρους για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου στην ενορία, όσο και τους δύο θεοφιλεστάτους, καθώς και τον δήμαρχο για την παρουσία τους και τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο.

Εν συνεχεία, με προτροπή του προϊσταμένου, ο κ. Γεώργιος χειροθέτησε σε αναγνώστες τρεις ιερόπαιδες που διακονούν στο ιερό βήμα, φτανόντας πλέον συνολικά ο ναός τους είκοσι αναγνώστες.

Υπενθυμίζεται, ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου, καθημερινά θα τελούνται πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες, ενώ θα πραγματοποιούνται και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις