Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου στην Καλαμπάκα οι εορτασμοί για τη Σύναξη Πάντων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο περικαλλή ναό της πόλης.
Στην ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος και Λαρίσης κ. Iερώνυμος, ο οποίος ανέλαβε και την διακονία του θείου λόγου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Νεκταρίου, αδελφού της ιεράς μονής Βαρλαάμ Μετεώρων.
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολιτη Λαρίσης κ. Iερωνύμου και συμπαραστατουμένων των ανωτέρω αρχιερέων με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών. Τον θείο λόγο ωστόσο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, κήρυξε ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος.
Μια ημέρα νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο ιερό ναό των αγίων στην Καλαμπάκα, τα οποία μετέφεραν οι πατέρες των μονών και τα υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, παρουσία πλήθους ιερέων και πιστών.
Να σημειωθεί, ότι σε όλες τις ιερές ακολουθίες συνέρρευσε πλήθος πιστών για να προσκυνήσει αλλά και να λάβει τη χάρη και ευλογία των ιερών θησαυρισμάτων της μητρόπολης, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στις μονές των Μετεώρων.
