Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, την Παρασκευή 4 Απριλίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, που τελέσθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.
Την 1η Στάση των Χαιρετισμών ανέγνωσε ο κ. Φιλόθεος κατά την τάξη και τις υπόλοιπες οι ιερείς του Ναού. Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν κατά το έθος της Ενορίας, φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό την χοραρχία του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου τιου Ιερού Ναού κ. Γεωργίου Πατρώνα. Στον Ιερό Ναό, παρέστησαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και το μεγάλο θαύμα που επιτελέσθηκε για την διάσωση της Κωνσταντινούπολης κατά την πολιορκία της από τους Αβάρους.
Προ της απολύσεως, ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, συνεχάρη τους φοιτητές οι οποίοι απέδωσαν άριστα τους ύμνους προς την Υπέρμαχο Στρατηγό και εν συνεχεία, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο για την σημερινή του χοροστασία στον Ιερό Ναό.
